У Києві відкриють Американський університет

У 2022 році в українській столиці відкриється «American University Kyiv» – Американський університет. Навчальний заклад розташовуватиметься у відреставрованій будівлі Річкового вокзалу, що на Поштовій площі. Очікується, що перших студентів університет прийме у 2022-2023 навчальному році. Які можливості отримають від цього українські студенти і українські заклади вищої освіти?

Хто створює університет?

Посольство США в Україні привітало у твіттері відкриття американського вищого навчального закладу в Києві і наголосило, що це сприятиме розвитку освіти в Україні.

З нетерпінням чекаємо на Американський університет, який скоро відкриється у Києві. Чудова можливість для розвитку освіти в Україні у партнерстві з @ASU pic.twitter.com/oVEQSN4Osl

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) June 25, 2021

Американський університет у Києві відкриється у партнерстві з державним університетом штату Аризона (ASU), який посідає перше місце серед університетів США з питань інновацій. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив радник київського міського голови Дмитро Білоцерковець.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його словами, молоді люди, які хочуть здобути освіту західного зразку, проте не мають можливості поїхати на навчання за кордон, скоро зможуть реалізувати це в Києві.

Над створенням «Амерікан Юніверсіті Київ» працюють українські і американські інвестори. Останніх представляє колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Під час свого візиту до Києва у березні цього року Курт Волкер заявляв про плани США відкрити у Києві Американський університет.

В інтерв’ю виданню «НВ» ексспецпредставник з українських питань наголосив, що цей навчальний заклад «здатний привнести в Україну найкраще, що є в американській системі освіти», для цього українським студентам необов’язково їхати за кордон.

За словами Курта Волкера, університет штату Аризона, який є найкращим закладом з питань інновацій, обігнавши Стенфорд і Гарвард, допоможе здійснити цю ідею. Він має великі можливості залучати нових студентів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.