У Києві відбувся Круглий стіл «Актуальність заповітів Тараса Шевченка»

9 березня в центральному офісі Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка під головуванням його очільника, відомого поета Павла Мовчана, відбулось засідання Круглого столу «Актуальність заповітів Тараса Шевченка».

Захід, ініціатором якого, крім «Просвіти», став також  Інститут освіти і освіти для дорослих ім. І.Зязюна Академії педагогічних наук України, був приурочений  до дня народження Тараса Шевченка.

Учасники заходу в процесі обміну думками висловили стурбованість з приводу відсутності в Україні, в час війни та існуючих загроз для державності,  чіткої національної політики в сфері культури, винесення за дужки громадської уваги актуальних заповітів Шевченка. Наголошувалось на тому, що держава не сприяє виданню спадщини великого поета, зокрема його «Кобзаря» — головної книги українців, не підтримує академічних видань Шевченка і праць у сфері шевченкозавства, не виділяє ресурсів на популяризацію творчості нашого національного генія.

У Круглому столі взяли участь  перший заступник голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка голова секретаріату Конгресу української інтелігенції, доктор педагогічних наук, професор Г.Філіпчук, голова Національної спілки письменників України, головний редактор  “Української літературної газети” М.Сидоржевський, народний депутат України кількох скликань І.Заєць, політик, громадський діяч, науковець, народний депутат України кількох скликань В.Куйбіда, поет, народний артист України А.Демиденко, головний редактор  газети «Слово Просвіти» Любов Голота, політик, доктор філологічних наук, професор М.Васьків, історик і громадський діяч В.Семистяга, кінорежисер, доктор культурології, заслужений працівник культури України Д.Ломачук, громадський діяч, заслужений журналіст України О.Савенко, державний та громадсько-політичний діяч, народний депутат України кількох скликань С.Волковецький.

litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал