У Києві відбулася творча зустріч із письменником і журналістом Павлом Кущем

Бібліотекарі та педагоги Шевченківського району столиці долучилися до творчого і водночас актуального волонтерського проєкту.

Торохтіння генераторів на столичних вулицях чи у дворах, відновлення роботи різноманітних установ і організацій навіть в умовах відсутності електрики, зв’язку та інтернету, погодьмося, дуже нагадують поетичні класичні рядки: «Та нехай собі як знають, божеволіють, конають, — нам своє робить!». Прикладів цього – хоч греблю гати. Один із таких: співробітники бібліотеки імені Івана Котляревського та педагоги Технічного ліцею Шевченківського району відшукали можливість, аби провести творчу зустріч із письменником і журналістом Павлом Кущем. Автор розповідав старшокласникам відразу про кілька свіжих видань: свою книжку короткої прози «Телепланетяни», публіцистичний збірник «Журналісти на війні» та збірку гумору і сатири «Колючі каштани», видану за сприяння Київської організації Національної спілки письменників України.

Юні ліцеїсти не відмовили собі у бажанні поспілкуватися з письменником, засипавши його різноманітними запитаннями. Звичайно, головною темою діалогу стали повномасштабне вторгнення рф до України та особливості роботи і творчості журналістів і письменників у цей складний час. Тим більше, що Павло Кущ має можливість розказати це ще й на власному прикладі та досвіді, оскільки до 2014 року жив і працював у Донецьку, а тому був і залишається серед тих працівників українських ЗМІ та літераторів, які першими пішли на інформаційний та інші фронти і досі тримають стрій проти рашистських зайд.

А згадана книжка «Телепланетяни», як переконалися учасники зустрічі, досить особлива. По-перше, вона є своєрідним зрізом жанрів, у яких активно працює письменника: до неї ввійшли зразки публіцистики, гумору і сатири та творів для дітей. По-друге, це видання також є дуже теплим насамперед для бійців ЗСУ на півдні та сході України. Так, саме теплим, оскільки кошти, виручені за продаж книжки, перераховуються для закупівлі комплектів теплої амуніції для наших захисників. Частину тиражу волонтери також передають за цією ж адресою.

Працівники бібліотеки імені Івана Котляревського та педагоги Технічного ліцею також узяли участь у цьому волонтерському проєкті. Що із настанням зими зайвий раз нагадує про важливість та актуальність подібної гуманітарної творчої ініціативи чи просто дуже потрібної, корисної, доброї і теплої справи.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

nspu.com.ua