У Києві при КНУ імені Шевченка відкрили Центр хорватської мови та культури

При Київському національному університеті імені Тараса Шевченка урочисто відкрили Центр хорватської мови та культури. Участь у відкритті 8 грудня взяв прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович (Andrej Plenković). Про це повідомляє infopost.media.

За його словами, такий крок продовжить свідчити про близькість хорватського та українського народу, пише «Балканський оглядач».

“Мені дуже приємно брати участь у відкритті Центру хорватської мови та культури, який і надалі буде свідчити про близькість хорватського та українського народів, а особливо про близькість і подібність хорватської та української мов”, – сказав Пленкович.

Хорватський прем’єр нагадав, що на філософському факультеті в Загребі є кафедра українознавства. Такі відносини, на його думку, сприяють зміцненню позицій української меншини в Хорватії та позицій тих хорватів, які живуть в Україні.

Під час відкриття Центру хорватської мови та культури прем’єр-міністр подарував близько сотні книг, щоб трохи збагатити бібліотеку.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Я з нетерпінням чекаю на продовження співпраці з цими молодими поколіннями, які будуть розвивати хорватсько-українські відносини”, – сказав Пленкович, завершуючи захід.

На наступний день офіційного візиту в Україну у прем’єр-міністра Хорватії заплановане відвідування Український греко-католицький університету у Львові та лекція про майбутнє Європи. Планував Пленкович також зустрітись із хорватами, які живуть в Західній Україні.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.