У Києві презентували літературну збірку «Кримський інжир. Чаїр»

У Києві відбулася презентація антології «Кримський інжир. Чаїр», яка є результатом третього літературного конкурсу «Кримський інжир/Qirim inciri», організованого Кримським домом. У презентації взяли участь автори творів. Про це повідомляє ua.krymr.com.

«Антологія «Кримський інжир. Чаїр» показує Крим у сімейних історіях, в історіях видатних постатей минулого, у повсякденних та неординарних ситуаціях, що створюють яскраве полотно того, чим живуть кримчани, зокрема, переселенці на материку», – повідомили організатори конкурсу.

«Кримський інжир» – це літературний українсько-кримськотатарський конкурс для поетів, прозаїків та перекладачів і однойменний фестиваль. Конкурс покликаний сприяти поширенню та розвитку кримськотатарської мови і літератури, актуалізувати тему Криму та кримських татар в українській літературі, сприяти появі взаємних перекладів для більш глибокого пізнання двох культур. Конкурс було засновано в липні 2018 року, а перший фестиваль відбувся наприкінці 2018 року. Відтоді конкурс проводять щороку та завершується фестивалем, після завершення якого видаються українсько-кримськотатарські антології «Кримський інжир», до яких входять твори фіналістів конкурсу відповідного року.

Торік фігуранти «справи Хізб ут-Тахрір» Сервер Мустафаєв і Вадим Сірук отримали нагороди в спеціальній номінації «Слова свободи» у рамках третього літературного конкурсу «Кримський інжир».

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.