У Києві презентували книгу Павла Романюка про Революцію гідності

У Києві презентували книгу Павла Романюка «Революція гідності: Чорна меса. Внутрішні і зовнішні загрози 10 літ тому і сьогодні».

Презентація видання, здійсненого у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики і державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності», відбулась у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

У книзі автор, який за майже десять років зібрав чимало інформації про Революцію гідності, ділиться невідомими свідченнями про долі героїв Майдану, вражаючими фактами і подробицями подій, викриває таємні злочини і закулісних персонажів.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко наголосив, що Революція гідності була переломною подією в українській історії.

«Для того, щоб не було перекручування української історії, як це робить протягом століть наш північний сусід, що нав’язує свої історичні наративи, фальсифікує факти і намагається показати історію такою, якою вона не була насправді, мають бути такі видання. І навіть, здавалося б, у часи доступу до інформації, коли неможливо щось приховати, Росія все одно змішує події, вкидає свої наративи і втручається у думки і пам’ять людей. Тому в цих умовах ще важливіше доносити правду. І я радий, що і Міністерство культури… змогло підтримати видавництво книги», – сказав він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Генеральний директор ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко зауважив, що книга дуже правдива, змістовна і містить багато невідомих фактів. «Автор висловлює свої думки дуже відверто, інколи це шокує, але я радий, що ці думки залишаться уже і нашим нащадкам. Перший наклад книги – тисяча примірників, я сподіваюсь, що буде згодом більше, тому що цю книгу має прочитати кожен», – зазначив він.

Генеральний директор ГО «Міжнародний інститут українознавчих студій» доктор філософії Тетяна Ярошовець висловила переконання, що саме за такими виданнями майбутні покоління українців вивчатимуть свою історію.

Автор передмови до книги і безпосередній учасник Революції гідності Василь Пазиняк зазначив, що автор приділив увагу не стільки подіям Майдану, скільки розслідуванню злочинів, що відбулися тоді.

Фотожурналіст і учасник Революції гідності Олександр Тимошенко, роботи якого стали ілюстраціями до видання, зазначив, що його фотознімки підтверджують «кожне слово і кожен факт», які подані у книзі. «У цьому виданні є все: імена, розвиток подій, хронологія, підтвердження злочинів», – зауважив він.

ukrinform.ua