У Києві презентували книгу-«мартиролог» про захисників донецького аеропорту

У Києві, в Національному військово-історичному музеї України, презентували книгу «Оборона донецького аеропорту, 2014-2015. Хроніка бойових втрат. Мартиролог». Про це сьогодні, 21 січня, повідомляє dnews.dn.ua з посиланням на прес-службу Міноборони.

Працівники музею і автори сайту «Книга пам’яті полеглих за Україну» виконали комплексний аналіз всіх наявних джерел про оборону Донецького аеропорту. Перш за все, використані матеріали Місії «Евакуація-200» ( «Чорний тюльпан»), добровольці якої забирали більшість тіл загиблих захисників. Також досліджені матеріали медичних установ, судово-медичних експертиз, окремі документи і списки ЗС України. Окремим пластом роботи став аналіз величезної кількості інформації, опублікованої у відкритих джерелах. Зокрема, в книзі наведені свідчення сорока учасників боїв за ДАП, які бачили на власні очі смерть побратимів.

У «мартирологу» можна знайти інформацію про 100 загиблих, а також зниклих без вісті «кіборгів» безпосередньо на території Донецького аеропорту (зокрема, в новому і старому терміналах, вежі, пожежній частині, злітно-посадковій смузі). У хронологічній послідовності наведено докладні дані про близько 300 поранених захисників ДАПу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал