У Києві презентували книгу “Білоруський Донбас”

У книзі розповідається, як режим Лукашенко підтримував бойовиків.

У Національній спілці журналістів України 8 квітня презентували книгу “Білоруський Донбас”, яка в кінці 2020 року було надруковано видавництвом “Фоліо”.  Як повідомляє charter97.org, про це в Facebook написав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Книга видана тиражем 1500 примірників.  Директор видавництва Олександр Красовицький розповів, що активно купується і електронна версія “Білоруського Донбасу”, її можна купити за символічною ціною в одну гривню.  Поки що книга видана російською, влітку вийде тираж українською мовою, а згодом – на англійській.

Томіленко зазначив, що автори книги, журналісти білоруського телеканалу “Белсат” Катерина Андрєєва і Ігор Ілляш досліджували участь білорусів у війні на сході України на боці бойовиків і урядових сил.  Вони прийшли до висновку, що влада Білорусі на чолі з Олександром Лукашенком, незважаючи на декларований нейтралітет, підтримувала бойовиків.

“Головне завдання, яке ми ставили перед собою при написанні цієї книги, це спростування міфів, пов’язаних з участю білоруських громадян у війні на Донбасі і роллю Лукашенко. Найголовніший з них – міф про рівновіддалений нейтралітет режиму Лукашенка. Ми цей міф спростовуємо у своїй книзі, ми доводимо, що режим Лукашенка залишався вірним союзником путінської Росії протягом усього конфлікту “, – сказав Ілляш.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.