У Києві презентували книгу «Бахмут. Хроніки незламної фортеці»

У Києві в музеї “Становлення української нації “відбулася презентація книги Євгенії Богословської “Бахмут. Хроніки незламної фортеці”, написаної на базі спогадів волонтерів, вчителів та медиків.

Про це повідомила пресслужба МКІП.

У заході взяв участь заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

“МКІП щороку проводить конкурс, який називається “Книга на зміцнення національної єдності”. Ми лише даємо певні пріоритети, наприклад, що ми б хотіли бачити проєкти про війну, про десяту річницю Революції Гідності, про історію, про подвиги українців. А надалі видавці та автори пропонують свої книги. І я дуже радію, що цю роботу запропонували на конкурс, наша мистецька комісія обрала її переможцем і ми змогли профінансувати цю роботу”, – зазначив Шевченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Водночас засновник музею “Становлення української нації” Валерій Галан наголосив на виховній функції проєкту.

“Завдяки подібним книгам ми втілюємо важливу справу — виховуємо майбутні покоління, аби ті, коли прийдуть до влади, здійснювали її в інтересах народу, держави, міста”, – підкреслив Галан.

“Бахмут. Хроніки незламної фортеці” написана на базі спогадів волонтерів, вчителів та медиків. Книга містить історичний нарис міста та хронологію подій з лютого 2022 року по січень 2023 року, описуючи гуманітарну катастрофу, що сталася, та виклики, з якими стикнулися місцеві жителі.

За словами Богословської, “це – книга про незламність міста, про незламних людей”.

“Бахмуту 450 років — і ця давність вирізняє його з-поміж інших міст на Донеччині. За цей час там багато всього сталося — повстання Кіндрата Булавіна, Бахмутська Січ, була жахлива страта євреїв під час Другої світової війни у штольнях, які потім стали заводом шампанських вин. І всі ці факти є невіддільною частиною міста, тому нам важливо було розповісти про них”, — додав керівник проєкту Олексій Кононенко.

Книгу опублікувало видавництво “Саміт-книга”.