У Києві презентують книгу для людей із порушенням зору «Торкнутися слова. Це можливо!»

24 вересня в столичному Будинку письменників НСПУ відбудеться презентація нового проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!» креативної інклюзивної книги із застосуванням універсального дизайну.

 

Проєкт реалізований Всеукраїнською громадською організацією людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

У книзі, яка видана пласкодрукованим збільшеним кеглем та шрифтом Брайля, представлено авторів Рівненщини і України, які мають інвалідність різних нозологій, із метою поліпшення сприйняття громадськістю, подолання стереотипів та стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного мистецтва.

Проєкт є, безумовно, актуальним для культурного контексту країни в цілому. Він підтримує соціально-мистецькі ініціативи людей з інвалідністю, які зможуть самореалізуватися, соціалізуватися, зробити крок уперед, знайти себе в літературі, представити свої поезії для широкого кола читачів. Книга виконує роль культурного мосту та отримання тих можливостей, які були малодоступними для людей з інвалідністю.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Унікальність проєкту в тім, що твори авторів з інвалідністю доступні для всіх, бо одна книга видається в багатьох форматах (плоско друкований збільшений кегль, шрифт Брайля, аудіоформат МР3, формат DAISY). У книзі розміщено QR-код, за яким можна перейти на сайт, де викладено вірші у всіх перелічених форматах для прослуховування і завантаження, також на цій сторінці можна дізнатися про проєкт та переглянути буктрейлер.

Команда проєкту:

Генадій Євсев’єв – Президент ВГО «Генерація успішної дії».

Іванна Самчук – авторка ідеї проєкту, відповідальна за збір, редагування та підготовку креативного універсального видання.

Ніна Асєєва – редакторка та коректорка шрифтом Брайля, відповідальна за розповсюдження інклюзивної книги.

Петро Поліщук – організатор, координатор проєкту, виготовлення аудіокниги, робота зі ЗМІ.

 

СПІКЕРИ:

  • Петро Поліщук, керівник проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!»;
  • Генадій Євсев’єв, президент ВГО «Генерація успішної дії»;
  • Олеся Перепеченко, виконавча директорка ГС «Сучасний погляд»;
  • Юлія Бережко-Камінська, секретар НСПУ по роботі із молодими авторами, керівник Кабінету молодого автора НСПУ;
  • Олексій Казанцев, керівник Продакшн студії «Індюк рекордс»;
  • Валентина Люліч, письменниця, читець, членкиня НСПУ.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.