У Києві планують створити Музей війни Росії проти України

Міська влада хоче створити у Києві Музей війни Росії проти України. До обговорення концепції музею приєдналися волонтери та учасники АТО/ООС, громадські діячі та держслужбовці.

У музеї “Київська фортеця” пройшов круглий стіл щодо відкриття Музею війни Росії проти України. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

У повідомлені йдеться, що на даний момент у суспільства є потужний запит на осмислення трагічних подій останніх років, які в сучасному світі “не можуть сприйматися інакше як зазіхання на недоторканне право людини – право на життя“.

Учасники круглого столу обговорили можливу концепцію майбутнього музею. До дискусії долучились представники громадськості, волонтери та учасники АТО/ООС, громадські діячі, а також держслужбовці, поділившись своїм власним баченням того, яким він має бути.

“Ми говоримо про сучасну історію України, сучасну війну, про наших сучасних чоловіків і жінок. Простір та реальність, у якій ми зараз живемо, – спадок нашим дітям та майбутнім поколінням, тож важливо передати сучасні умови задля безпечнішого майбутнього“, – зазначила координаторка проєктів громадської спілки “Рух ветеранів Києва” Дар’я Васильченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.