У Києві оголосили переможців премії «Високі стандарти журналістики — 2021»

18 грудня в Києві, у приміщенні «Арсеналу», оголосили переможців Національної премії «Високі стандарти журналістики — 2021». Про це повідомляє detector.media.

Захід транслювало hromadske. Окрім відзнаки, переможці отримують грошову премію у 50 тисяч гривень.

У категорії «За сталий, якісний медійний проект/продукт» переміг Сергій Сидоренко («Європейська правда»). Серед номінантів були Отар Довженко («Детектор медіа») і Данило Мокрик («Bihus.Info»).

«За швидкий і якісний розвиток у професії» нагородили Дарію Гірну («Суспільне»). Вона присвятила свою нагороду українським дисидентам. На премію претендували також Анастасія Іванців (LB.ua) і Соня Лукашова («Українська правда»).

Переможцем у категорії «За якісний регіональний/нішевий медійний проект» став проєкт Ukraїner. У короткий список увійшли «Донбас. Реалії» і Reporters.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагороду «За найкраще журналістське розслідування зловживань та корупції на ринку електричної енергії» вручили Сергію Головньову, головному редактору «БізнесЦензора» і співавтору телеграм-каналу «Монополіст» за матеріал «Юнайтед Енерджі Коломойського перепродала електроенергії на 26 млрд грн. Найбільшими покупцями стали Притика та Ахметов». На премію спецпроєкту номінували також розслідування команд Bihus.Info і «Схеми: корупція в деталях».

До експертної групи премії «Високі стандарти журналістики – 2021» увійшли журналістка, телеведуча «Суспільного» Мирослава Барчук, головний редактор порталу Liga.net Борис Давиденко, шефредакторка групи видань «Детектор медіа» Наталія Лігачова, журналіст і телеведучий Павло Казарін, медіаексперт і медіадослідник «Львівського медіафоруму» Ігор Балинський, головний редактор та співзасновник інтернет-видання Texty.org.ua Роман Кульчинський, авторка медіамоніторингів інтернет-видання «Детектор медіа» і медіаекспертка «Львівського медіафоруму» Зоя Красовська, головний редактор журналу «Локальна історія» Віталій Ляска, медіаексперт і виконавчий директор «Львівського медіафоруму» Юрій Опока.

Фіналістів спецпроєкту обрала експертна група, у складі керівника практики енергетики Energy Law LL.M Іван Бондарчук, ексміністр енергетики та захисту довкілля України, член наглядової ради Офісу Ефективного Регулювання (BRDO) Олексій Оржель, член правління громадської організації «Національна асоціація антикорупційного комплаєнсу» Олег Поліщук, директор Незалежного неурядового інституту Growford Institute і політолог Віктор Прошкін.

Нагадаємо, відзнаку «Високі стандарти журналістики» створив засновник GROWFORD Institute Віталій Ломакович у 2016 році.

У 2020 році у категорії «За якісний регіональний/нішевий медійний проєкт» перемогло видання «Крим.Реалії». У номінації «За швидкий та якісний розвиток у професії» лауреаткою стала редакторка видання Liga.Life Ірина Андрейців. У категорії «За сталий, якісний медійний проєкт/продукт» перемогла телеведуча «UA:Перший» Мирослава Барчук.

У 2019 році лауреатами премії стали: керівники інтернет-видання «Тексти» Роман Кульчинський і Анатолій Бондаренко (у категорії «За сталий, якісний медійний проєкт/продукт»), журналіст «Голосу Америки» Остап Яриш (у категорії «За швидкий та якісний розвиток у професії»), засновники нішевого видання про науку «Куншт» (у категорії «За якісний регіональний/нішевий медійний проєкт»).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.