У Криму російські окупанти заблокували 27 українських сайтів

Щонайменше 27 українських сайтів повністю заблоковані провайдерами в окупованому Росією Криму. Переважно йдеться про популярні онлайн-медіа. Про це інформує radiosvoboda.org з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Згідно з результатами дослідження, мінімум 12 провайдерів в 12 кримських населених пунктах повністю блокують сайти 22 українських медіа: «Укрінформ», «Цензор.нет», QHA, «След.нет», «Інформаційний опір», UAinfo, Blackseanews, «112 телеканал», «Апостроф», «Главком», «Главное», «Громадське радіо», «Центр журналістських розслідувань», «Подробиці», «Стрічка», «ТонеТо», ТСН, «Депо», «Українська правда», «РБК Україна», «Дзеркало тижня», «Херсон Daily»», – мовиться у повідомленні.

Також на півострові блокують сайти LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, «Свідків Єгови», Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та організації Хізб ут-Тахрір.

«Перевірку доступності сайтів монітори провели у лютому – березні 2021 року за допомогою мереж 12 різних провайдерів в 12 кримських населених пунктах», – зазначили у Кримській правозахисній групі.

Правозахисники наголошують, що блокування провідних українських незалежних медіа на території окупованого Криму порушує право жителів півострова на доступ до інформації.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«В даний час безперешкодна робота професійних незалежних медіа, які регулярно інформують людей про ситуацію з поширенням пандемії COVID-19, життєво необхідна українському суспільству, включаючи жителів окупованих територій. Продовжуючи такі обмеження незалежних ЗМІ в Криму, Російська Федерація не тільки обмежує свободу слова, але і створює додаткові ризики для життя і здоров’я жителів Криму», – мовиться у заяві.

У квітні минулого року в окупованому Росією Криму 10 провайдерів у дев’яти населених пунктах повністю блокували 20 українських інформаційних сайтів, дві соціальні мережі, сайти Меджлісу кримськотатарського народу, «Хізб ут-Тахрір» і «Свідків Єгови».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.