У Кропивницькому відбувся творчий вечір Оксани Буянової

16 лютого у Кропивницькому відбувся творчий вечір Оксани Буянової. Захід ініціювали Кіровоградська обласна організація НСПУ та Музей мистецтв, де й відбулася подія. Цим заходом було розпочато серію літературних зустрічей, які відбуватимуться у Музеї мистецтв упродовж року з прозаїками та поетами краю.

Модерувала вечір очільниця обласної організації НСПУ Надія Гармазій, яка наголосила, що метою «Літературної вітальні», в межах якої і відбувається творча зустріч із Оксаною Буяновою, є популяризація творчих здобутків письменників Кропивниччини, підтримка слова в умовах війни. Однією з цікавих і вартих сьогодні уваги є творчість Оксани Буянової.

Оксана Буянова народилась і виросла в м. Кропивницький. За фахом – філологиня, педагог-дефектолог. Працює в жанрі поезії, прози, художнього перекладу. Є авторкою книги «Мовчати про любов» та «Віра і чотири хризантеми». Членкиня НСПУ.

Під час зустрічі письменниця представила свій поетичний та прозовий доробок, розповіла про творчість в умовах повномасштабної війни. Приємною несподіванкою для гостей Музею мистецтв стала розповідь про два рукописи, над якими сьогодні працює авторка. Мова йде про роман-сагу, в якому події відбуваються на теренах сучасного Кропивницького й колишнього Кіровограда, охоплюючи історію трьох поколінь її родини. «Прототипами головних героїв мого роману є мої рідні. Задум написати цю родинну сагу виник з бажання зберегти пам’ять про бабусю – людину, яка дуже вплинула на моє формування і була надзвичайно дорогою для мене. Це буде роман і про місто, і про мою родину», – розповіла Оксана Буянова. Наразі відомо, що роман дописано і він на етапі редагування. Інший рукопис, твори з якого представила Оксана Буянова, це поезії з книги, яка має побачити світ упродовж цього року. «Сонце виполовлює пшеницю» – таку назву матиме збірка віршів кропивницької письменниці. Звучали під час зустрічі й переклади з іспанської, над якими сьогодні працює авторка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Одним із несподіваних моментів вечора став виступ чоловіка письменниці Максима Корнієнка, який розповів присутнім, що він є не тільки прототипом одного з героїв її роману, а й першим читачем і слухачем усього нею написаного.

З вітальним словом до письменниці звернулися письменники Василь Бондар, Любов Єременко, Вікторія Шкабой.

На завершення заходу на присутніх очікував поетично-музичний подарунок, який Оксана Буянова представила разом з музикантом і художником Олександром Кир’яновим.

 

Пресслужба Кіровоградської ОО НСПУ,

Фото Анатолія Саржевського