У Кропивницькому відбудеться літературний вечір Юрія Андруховича

31 січня до Кропивницького завітає відомий український поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович.

Захід відбудеться в актовій залі Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.Чижевського і розпочнеться о 18:00.

Модератор заходу – Президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ та видавець Святослав Померанцев – поспілкується із Юрієм Андруховичем про творчість письменника під час війни, про культурну дипломатію України, активним учасником якої є автор, про майбутнє української літератури.

Під час зустрічі Юрій Андрухович зачитає свої нові, ще не опубліковані тексти. На літературному вечорі також буде презентований крайній роман автора «Радіо Ніч» – найбільш гостросюжетний, а водночас найбільш ліричний твір Юрія Андруховича, що вже встиг стати одним із найбільш значущих видань минулого року. Роман також став фіналістом премії BBC-Книга року 2021.

Нагадаємо, що Юрій Андрухович народився автор в 1960 році в Івано-Франківську. У 1985 році співзаснував поетичну групу «Бу-Ба-Бу», яка одною з перших почала відновлювати в українській літературі карнавальні та буфонадні традиції, продемонструвала успішний приклад творення соціокультурного міту. Один із засновників постмодерністської течії в українській літературі. Автор 6 поетичних збірок, 8 збірок оповідань та есе, 7 романів, найактуальніший з яких – «Радіо Ніч» (2020). Лауреат престижних українських та міжнародних премій, таких як Angelus, Премія Віленіци, Премія імені Ганни Арендт, Премія Гейне міста Дюссельдорфа. Також здобув Медаль Ґете. Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти неупередженого зацікавлення сучасною українською літературою на Заході.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Літературна зустріч з Юрієм андруховичем відбудеться в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні» за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

У Кропивницькому захід відбудеться за підтримки КОО Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України, Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.Чижевського.

Вхід на захід – вільний, однак кількість місць у залі обмежена. Бронювання місць є обов’язковим і доступне за цим лінком: https://forms.gle/UFPANX1Bes76r66UA