У Кропивницькому письменники започаткували віртуальний літературний салон

Кіровоградська обласна організація НСПУ започаткувала віртуальний літературний салон, у межах якого 29 січня цього відбулась розмова на темуМаланюк і я“. Зустріч була присвячена 125-річчю з дня народження імператора залізних строф. Про це повідомляється на офіційній сторінці Кіровоградської НСПУ у Facebook.

«Постать Маланюка вкотре об’єднала всю Україну. І не тільки тому, що з нами були на зв’язку різні міста. А й тому, що з нами були люди з однаково сильним усвідомленням того, яке значення має постать Маланюка для всіх нас сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Участь у розмові взяло чимало літературознавців, мовознавців, істориків, письменників з різних куточків України. Серед присутніх були, зокрема, Григорій Клочек, Світлана Ковтюх, Антоніна Царук, Ольга Крижанівська, Віталій Півторак, Надія Гаврилюк, Надія Гармазій, Василь Левицький, Оксана Буянова, Максим Бричка, Єлизавета Єрещенко та інші.

«Віртуальний літературний салон дасть змогу в час карантинних обмежень бути на зв’язку з однодумцями і підтримувати творчу й інтелектуальну форму», – зазначив ініціатор і співорганізатор заходу історик Максим Корнієнко.

Як наголосила голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій, заплановано серію розмов, героями яких стануть різні постаті: Юрій Яновський, Христя Алчевська, Іван Чендей, Ліна Костенко, Олесь Гончар, Володимир Панченко, Михайло Слабошпицький та багато інших, про що анонсуватимуть на сторінці письменницької організації у Facebook.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.