У Кропивницькому презентували нову книгу Кирила Поліщука

Днями у Кропивницькому презентували нову прозову книгу Кирила Поліщука.

Новинка має назву «Вполювати пересмішника» і побачила світ у видавництві «Кондор». Це детективна історія, що має всі жанрові ознаки роману, а також продовжує розпочату Кирилом поліщуком у попередній прозовій книзі, що має назву «Пташиний цвинтар», своєрідну пташину історію.

Презентація відбулася в Книгарні «Є». Модерувала захід поетеса й літературознавиця, кандидатка філологічних наук, очільниця обласної організації НСПУ Надія Гармазій.

Зала книгарні була вщерть заповнена охочими дізнатися якнайбільше про нову книгу письменника.

У центрі оповіді – молодий письменник початківець, аспірант Юрко Брікнер, який випадково дізнається, що один із найбільш популярних письменників сучасності Євген Западня, книгами якого всі зачитуються і захоплюються, насправді краде Юркові сюжети. Будучи дуже відомим, Євген Западня веде все ж утаємничений спосіб життя, що унеможливлює дізнатися, де він живе і як виглядає. Втім, Юрко ставить собі за мету знайти Євгена Западню й розібратися, яким чином його ідеї письменник утілює в своїх романах. Можливо, за цим загадковим письменником ховається сусід Юрка по гуртожитку, а може – це все штучний інтелект.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, Кирило Поліщук – письменник та журналіст, кандидат філологічних наук. Народився 21 березня 1991 року у Феодосії. Мешкає у Кропивницькому. Лауреат багатьох літературних премій: Міжнародної німецько-української премії імені Олеся Гончара (2017), «Гранослов» (2018), Міжнародної премії короткої прози імені Василя Портяка (2021), обласної літературної премії імені Євгена Маланюка (2022) та інших. Автор книг: «Поза каменем» (2015), «Пташиний цвинтар» (2020), «Вполювати пересмішника» (2023).

Оксана Буянова