У Кропивницькому презентували книгу під фортепіано з хором

Письменниця Ольга Полевіна, голова Кіровоградського обласного літоб’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного, представила свою нову книжку «Володарі скрипкового ключа». Експертна рада з питань книговидання Кіровоградської обласної держадміністрації виділила кошти на її друк. Це збірка розповідей про композиторів-класиків, де життєпис кожного поданий із сюжетною деталізацією зворушливих, веселих і ліричних епізодів. Книжку можна і використовувати як посібник у музичних школах та училищах, і читати як художні новели із захоплюючою фабулою.

Презентація відбулася в Кіровоградській обласній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського. Авторка зачитувала уривок із оповідки про кожного композитора, на екрані висвітлювався його портрет, а на публіку виходили учні та викладачі музичних шкіл Кропивницького і виконували різножанрові композиції.Під фортепіано наживо та у відеозапису звучали, зокрема, Гендель, Бах, Бетховен, Моцарт, Россіні, Гріг, Лисенко, Гулак-Артемовський, а дитячий хор заспівав всесвітньовідомий «Щедрик» Леонтовича.

  Ольгу Полевіну привітали і розділили з нею радість від виходу в світ цікавої книжки голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та інвестицій Сергій Коваленко, начальник управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської обласної державної адміністрації Віталій Останній, консультант і рецензент збірки музикознавець Олександр Полячок, директор видавництва «Імекс ЛТД» Тамара Саміляк,письменниці з літоб ‘єднання  «Степ» Ніна Даниленко, Тетяна Микитась, Олена Трибуцька, Надія Чичкан, учні, колеги, шанувальники мистецтва. Квіти, побажання, автографи, фото на пам’ять, сувеніри… І серед них найбільш співзвучний із тематикою заходу – коробка цукерок під назвою «Моцарт»!

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 Ніна Даниленко,

прозаїк, член Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного( м. Кропивницький).