У Кропивницькому перейменували вулицю на честь письменника Володимира Панченка

13 жовтня депутати Кропивницької міської ради перейменували вулицю Декабристів на вулицю Володимира Панченка. Про це повідомляє zpu.kr.ua.

Володимир Панченко – відома в Україні постать: був народним депутатом І скликання, знаний науковець, педагог, доктор філологічних наук, професор, автор статей, монографій, підручників, патріот України. Тривалий час жив і працював у Кіровограді (нині – Кропивницький), був незаперечним лідером демократичних сил Кіровоградщини.

Торік, за два місяці до смерті Володимира Панченка, міська рада присвоїла йому звання почесного громадянина міста. Пізніше його ім’ям було названо міську центральну бібліотеку.

«Для нас це принципова позиція – мати в місті вулицю, названу на честь такої видатної особистості. Його внесок у розбудову України не можливо переоцінити, і ми пишаємося, що було його сучасниками», – прокоментував рішення депутатів міський голова Андрій Райкович.

З ініціативою перейменувати вулицю виступили громадські активісти, друзі Володимира Панченка. Їх підтримала міська топонімічна комісія.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.