У Кремлі погрожують закрити Національний культурний центр України у Москві

У  Москві можуть закрити Національний культурний центр України, як відповідь на санкції Ради національної безпеки і оборони України.

Як повідомляє prm.ua, про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

На запитання, чи буде робити Росія якісь кроки у відповідь на санкції РНБО проти “Росспівробітництва” та російських компаній Пєсков сказав, що в країн скоро будуть такі відносини, у яких “для взаємності більше не залишиться місця”. Однак щодо того, чи вплинуть санкції Радбезу на роботу Національного культурного центру України в Москві, прессекретар президента Росії, додав, що “принцип взаємності ніхто не скасовував”.

“Але, безумовно, російська сторона буде реагувати так, щоб це якнайкраще збігалося з нашими власними інтересами”, — додав він.

Зазначимо, напередодні, 4 квітня, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти осіб, визнаних контрабандистами за результатами проведеного спецслужбами дослідження. Під обмеження потрапили 10 фізичних осіб терміном на три роки, а також 79 компаній, зокрема “Росспівробітництво” та низка інших підприємств РФ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.