У корейському серіалі 2018 року точно передбачили спалах коронавірусу

У корейському серіалі 2018 року «Мій таємний Теріус» (My Secret Terrius), який виходив на платформі Netflix, знайшли пророцтво спалаху коронавірусу. Опис вірусу виявився найточнішим з усього раніше знайденого у фільмах та серіалах, повідомляє zaxid.net з посиланням на  The Independent.

Коронавірус згадується у десятому епізоді першого сезону серіалу, уточнюється, що його інкубаційний період – від двох днів до двох тижнів, що вірус вражає дихальну систему і що на сьогоднішній день від нього немає ліків або вакцини.

У серіалі вірус порівнюють з SARS, персонажі стверджують, що його поява –«біохімічна терористична атака», що його штучно модифікували, щоб зробити ще заразнішим. Інфікування відбувається за п’ять хвилин під час контакту із зараженим, а смертність сягає 90%. Для боротьби з поширенням вірусу дітей в серіалі вчать правильно мити руки.

Корейський серіал не єдиний передбачив появу смертоносного Covid-19. Наприклад, 13 квітня письменник Стівен Кінг висловив жаль, що люди відчувають себе героями одного з його романів. Йдеться про «Протистояння» (The Stand, 1978). Це – постапокаліптичний роман. Він розповідає про пандемію, яка вбила практично все населення світу, і про протистояння небагатьох вцілілих після її припинення.

У березні фільм Стівена Содерберга «Зараження» (Contagion) за кілька тижнів став найбільш популярним в інтернеті. Його скачували рекордну кількість разів. Фільм, знятий у 2011 році. Тоді картина, що розповідає про пандемію, яка розповсюдилась з Китаю, не мав особливого успіху навіть попри участь голлівудських зірок.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У січні прогноз про вірус з Азії, який вразив США (йдеться, правда, про японський грип) знайшли у анімаційному серіалі «Сімпсони».