У Коломиї почали модернізацію експозиції Музею писанкового розпису

Музей писанкового розпису розпочав роботу над масштабним проєктом «ОНОВЛЕННЯ Й МОДЕРНІЗАЦІЯ ЕКСПОЗИЦІЇ Музею писанкового розпису – філії Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського». Про це повідомляє prostir.museum.

У результаті реалізації проєкту в єдиному в світі музеї писанок відбудеться заміна експозиційного обладнання й освітлення, в інтер’єрі з’являться відеоінсталяція та об’ємно-просторова вітражна композиція, а завдяки адаптованим брошурам і тактильним формам експозиція стане більш доступною для осіб з порушеннями зору.

Через впровадження сучасних технологій та використання нових форм і методів подачі експозиції, ми також популяризуватимемо оцифровані музейні фонди, демонструватимемо відеоролики із субтитрами українською та англійською мовами, онлайн екскурсією та майстер-класами в експозиції. Завдяки використанню мультимедії, у найпривабливіший для сучасного відвідувача спосіб, ми знайомитимемо якнайширшу аудиторію з унікальною колекцією музею.

Принагідно нагадаємо, що у рік 20-ліття найбільшої у світі «писанки», побудованої спеціально для музею, за кошти доброчинців ми оновили фасад і водночас запланували осучаснення експозиції всередині сфери «яйця», де представлено традиційні писанки Гуцульщини, Покуття й Буковини. Власне вони і започаткували колекцію єдиного в світі Музею писанкового розпису, що налічує тепер понад 12 тисяч писанок з усіх регіонів України та 34 країн світу.

Проєкт «Оновлення й модернізація Музею писанкового розпису» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Український культурний фондПрограма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»Державне агентство розвитку туризму України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.