У Херсоні студенти з Африки читали вірші Тараса Шевченка

У Херсоні студенти з Африки читали вірші Тараса Шевченка з нагоди дня народження поета. Про це йдеться в відеосюжеті порталу Суспільне Херсон.

Повідомляється, що участь у заході брали курсанти морської академії родом з Нігерії, Гвінеї, Кот-д’Івуар, Єгипту та інших країн.

Проректор академії Олександр Шумей говорить, що навчання для іноземців проходить англійською, а українську багато хто вивчає за власним бажанням:

“Шевченка вони знають ще й тому, що Шевченко писав про академію, точніше про училище торгового мореплавання, спадкоємцем якого є Академія. Місце, де ми зараз – це наш квантовий Шевченко. Автор цієї історії з квантовими портретами намалював спеціально для морської академії ось цього Шевченка. Це – київський художник Олександр Грехов”.

Цього дня курсанти морської академії принесли квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Акпан Джеремі Кенні з Нігерії говорить, що є багато речей, за які він полюбив Україну:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“В Україні добре, мені подобаються люди, а ще тут дуже красиво, гарні дівчата, гарні друзі. Їжа інша, але я звикаю. І Шевченко мені теж подобається, хоча і складно вчити”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.