У Херсоні російські військові викрали журналіста: зник зв’язок з його родичами

Серед української медіаспільноти частішають випадки викрадення журналістів, які активно висвітлюють ситуацію в країні. Так, 31 березня стало відомо про зникнення херсонського журналіста Костянтина Риженка.

Що наразі відомо про Костянтина Риженка.

З його родичами майже немає зв’язку. Є інформація про те, що військові забрали його брата, приходили додому до його дружини, казали, що це через те, що він багато про них писав. Немає зв’язку з усіма його бабусями та батьком.

З мамою він майже не спілкувався і до війни, інформації про те, що саме його (Костянтина) схопили немає.

Ми знаємо, що одночасно приїхали декілька груп військових РФ майже по всім адресам, де він міг знаходитись. Сусіди кажуть, що їх до домівок та під’їздів привели місцеві жителі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Відомо, що останні декілька днів його дуже активно шукали місцеві проросійські активісти та журналісти проросійських видань, а також почали лити багато бруду рашистські канали та кримські ЗМІ, звинувачуючи його у нацизмі, організації мітингів та закликах захищати країну.

Він займався волонтерством, організовував доставку життєво необхідних ліків з Миколаєва, інформував місто про поточні події, розвінчував фейки, які вкидувались з метою створення ХНР.

Про це написала у Фейсбуці волонтерка «Пласту» Ольга Новохацька.

pivdenukraine.com.ua