У Харкові продовжують візуалізувати примар комунізму: у міськраді відновили орден Леніна

У Харківській міській раді відновили демонтований активістами орден Леніна, при цьому кримінальне провадження за даним фактом не було відкрито.  Як повідомляє rus.lb.ua, про це стало відомо з відповіді прокуратури Харківської області.

Орден Леніна в Харківській міській раді активісти демонтували під час сесії 24 лютого, але працівники міськради вирішили повернути його.

“Це якийсь сюр. На сьомому році закону про декомунізацію відновлюються комуністичні ордена, і прокуратура не бачить в цьому порушення”, – розповів LB.ua керівник проекту “Декомунізація. Україна” Вадим Поздняков.

Нагадаємо, під час демонтажу ордена працівники поліції повідомили Позднякову про порушення ним законодавства.  Вони відзначили, що такі роботи повинні проводити працівники ради, а не активісти.  Після цього правоохоронці опитали активістів і відпустили їх.

Пам’ятники та зображення комуністичних лідерів повинні бути демонтовані згідно з Законом України “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.