У Канаді запросили на доповідь українського літературознавця Дмитра Єсипенка

Едмонтонський осередок Наукового товариства ім. Шевченка (НТШ-Канада) запрошує на доповідь Дмитра Єсипенка (Київ) «Що читаємо? Про канон, деканонізацію і «білі плями» видання української класичної літератури», яка відбудеться 22 травня.

Як передає ukrinform.ua, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

НТШ-Канада розповіли, що Дмитро Єсипенко – співробітник Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, дослідник української літератури з тривалими та недавніми зацікавленнями у ділянках славістики, текстології та історії тексту, цифрових та медичних гуманітарних наук. Автор монографії про Бориса Грінченка (2015), співредактор збірника Cossacks in Jamaica, Ukraine at the Antipodes: Essays in Honor of Marko Pavlyshyn (спільно з Алессандро Акіллі та Сергієм Єкельчиком, 2020).

Презентація відбудеться у суботу, 22 травня о 10:00 (MST; Edmonton), 12.00 (EST; Toronto) наживо в онлайн режимі через платформу Zoom Meeting. Робоча мова – українська. Приєднатися можна за посиланням.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, Конгрес українців Канади (КУК) запросив до участі у Всеканадській конференції українських освітян (ВКУО) 2021 «Українська освіта в Канаді: Нові реалії», яка відбудеться 16 травня.

Фото: sbs.com.au

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.