У Грузії вийшла друком книжка Маркіяна Камиша про Чорнобильську зону

Markyian Kamysh. Оформляндія (Stalking the Atomic City). Translation Raul Chilachava. – Tbilisi: Academic Press of Georgia, 2023. – 124 с.

Маркіян Камиш. Оформляндія (Stalking the Atomic City).Перекладач Рауль Чілачава. – Тбілісі: Академічне видавництво “Сага”. 2023. – 124 с.: іл..

У Грузії вийшла друком книжка Маркіяна Камиша про Чорнобильську зону.

Переклад на грузинську здійснив Рауль Чілачава, який понад п’ятдесят років знайомить картвеломовного читача зі здобутками української літератури. Цей переклад цікавий тим, що довелося описувати явища, відсутні в Грузії, підбирати відповідники для понять, з якими незнайомі читачі, працювати зі специфічним сталкерським сленгом.

Маркіян Камиш – український письменник, який з 2010 року нелегально досліджує Чорнобильську зону відчуження та репрезентує її в літературі. Його книги  перекладені кількома мовами. Навчався на історичному факультеті Національного університету імені Тараса Шевченка. Книга – емоційний вимір Чорнобиля, занурення у світ нелегальних туристів-стакерів, погляд зсередини, спроба показати, що коїться в душі людини, яка досліджує заборонене. Видання ілюстроване кольоровими світлинами автора. Нині Маркіян у лавах ЗСУ боронить Україну, а його твори продовжують розповідати світові про Україну, її принади та болі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

apgeorgia.com