У Грузії відкрили українську бібліотеку

У Національній парламентській бібліотеці в Тбілісі відкрили українську бібліотеку. Як пише chytomo.com, про це на своїй Facebook-сторінці повідомило посольство України в Грузії.

У посольстві розповіли, що «все почалося ще з 8 лютого 2018 року, коли Голова Української молодіжної організації в Грузії «Світанок» Теона Кахіані та Директор Національної парламентської бібліотеки Тбілісі Григорій Кекелідзе підписали Меморандум про відкриття Українського куточка в згаданій бібліотеці, подальшу співпрацю та організацію спільних проєктів». Книгозбірню поповнювали впродовж усього цього часу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Урочисте відкриття української бібліотеки відбулося за участі Посла України в Грузії Ігоря Долгова, Директора Національної парламентської бібліотеки Тбілісі Григорія Кекелідзе, представників української громади та діаспори Грузії, Інституту Україністики Тбіліського державного університету ім. І. Джавахішвілі, а також за сприяння Українського інституту. Посольство також висловило подяку Оксані Чорнобривцевій за логістику свіжих екземплярів книжок.

Книжки можна отримати з 10:00 до 18:00, для користування книгозбірнею потрібен паспорт.

Крім того, у приміщенні Парламентської бібліотеки відбулося відкриття етнофотовиставки «Діти України: традиції та сучасність». Це знімки 20 дітей воїнів ООС, одягнених в автентичне українське вбрання.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.