У Гонконзі заарештували авторів дитячої книжки про боротьбу овець проти вовків «за підбурювання до заколоту»

П’ятьох членів гонконзької Спілки логопедів, які стоять за створенням трилогії дитячих книжок про овець, що намагаються захистити селище від вовків, заарештували за підбурювання до заколоту.

Про це інформує «The Guardian».

Учора, 22 липня, тамтешня поліція заявила, буцім двоє чоловіків та троє жінок віком од 25 до 28 років «змовилися на публікацію, розповсюдження, демонстрування або копіювання заколотницьких матеріалів».

Затриманим загрожує до двох років позбавлення волі.

Під згаданими «заколотницькими матеріалами» мається на увазі серія книжок для дітей.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У першім виданні («Захисники Овечого селища») розповідається, як вовки бажають захопити село овець, одначе мешканці чинять опір. «The Guardian» відзначає, що ця книжка «пояснює продемократичні протести 2019 року, котрі прокотилися Гонконгом».

Друга частина серії – «Двірники Овечого селища» – оповідає про страйк прибиральників села, спричинений звичкою вовків повсюдно смітити. Вступ книжки начебто відсилає до гонконзьких медиків, які минулоріч страйкували, щоби змусити владу на початку пандемії коронавірусу закрити кордони з материковим Китаєм.

І, врешті-решт, у центрі уваги третього видання під назвою «Дванадцятеро сміливців Овечого селища» – група мешканців села овець, що через «вовчу загрозу» тікає з населеного пункту річкою. «The Guardian» пише, буцім це є прямим посиланням на дванадцятьох гонконжців, які минулого року здійснили спробу катером утекти на Тайвань, проте потрапили в руки китайської берегової охорони та в підсумку дістали тюремні терміни.

На переконання поліції Гонконга, затримана п’ятірка членів Спілки логопедів підбурювала «ненависть громадськості – а зокрема дітей – до уряду та судової влади Гонконгу, а також […] до насильства та незаконних дій».

Правоохоронні органи «заморозили» рахунки Спілки логопедів, до якої належать затримані, де встигло накопичитися близько двадцяти однієї тисячі доларів США.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.