У Фастові відбулося підбиття підсумків II Міжнародної літературної премії короткої прози імені Василя Портяка

Цьогоріч переможцем став молодий поет та прозаїк із міста Кропивницього Кирило Поліщук. Фіналіста вітали голова Фастівської міської територіальної громади Михайло Нетяжук, голова Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський та голова конкурсної комісії літературної премії Василь Трубай. Про це повідомляється на сторінці Фейсбук Фастівської міської ради.

Учасниками II Міжнародної літературної премії стали 48 осіб. Цікаво, що на премію було подано і твір із-за кордону – автором став представник Чехії. З-поміж усіх творів було обрано 15 найкращих та сформовано збірку «Двадцять чотири мартини».

Михайло Нетяжук спільно з Михайлом Сидоржевським вручили Кирилу Поліщуку диплом лауреата та медаль, які засвідчують перемогу в конкурсі.

На завершення заходу священнослужителі греко-католицької парафії, добрі друзі Василя Портяка, отець Віталій та отець Олег виконали пісні воїнів УПА – одні з найулюбленіших пана Василя.

Премія була заснована 2019 року з ініціативи Фастівського міського голови Михайла Нетяжука та голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського на вшанування пам’яті фастівського письменника, кінодраматурга, одного з найкращих новелістів сучасності та з метою сприяння розвитку короткої прози, відзначення сучасних майстрів новели та оповідання, а також пошуку нових імен в українській літературі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.