У дитячому атласі від National Geographic український Крим домалювали Росії

У дитячому атласі від National Geographic Україну надрукували без Криму. Півострів надруковано в тому ж кольорі, що і країну-окупанта.

Інформацію про те, що видавництво з центральним офісом у Вашингтоні, зганьбилося, оприлюднив на своїй сторінці у Facebook колишній народний депутат Остап Єднак. Про це повідомляє glavred.net.

“Дуже прикро, що придбавши для своїх дітей атлас шановного видавництва National Geographic, бачиш дуже дивне зображення Криму в кольорі території Росії. Видавництво з центральним офісом у Вашингтоні”, – написав він і додав відповідні фотографії.

Єднак підкреслив, що це “сором і ганьба”

Крім того, на кількох картах Крим розмежували з українською державою ще й пунктирною лінією російського кордону.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначимо, подібні скандали останнім часом почастішали.

Так, міжнародний онлайн-сервіс пошуку автомобільних попутників BlaBlaCar потрапив в епіцентр скандалу після того, як в мережі з’явилася реклама перевезень пасажирів з картою без Криму у складі України.

Компанія JBL Ukraine в липні опублікувала опитування, в якому карта України була не тільки без окупованого Росією Криму, а й без захоплених окремих районів Донецької та Луганської областей. Згодом у JBL вибачилися і заявили про проведення службового розслідування.

На офіційному сайті Олімпійських ігор-2020 була опублікована карта, на якій Крим був відділений від України. У Міжнародному олімпійському комітеті вибачилися, а помилку було виправлено.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.