У Дрогобичі готуються до проведення міжнародного фестивалю ГОГОЛЬFEST

У липні в Дрогобичі може відбутися міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «СільЗемлі. Гогольфест». Як інформує suspilne.media, про це повідомив керівник Туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава.

“Фестиваль триватиме два дні і одну ніч у Дрогобичі. Щодо людей, які будуть присутні, це ще вирішується. Фестиваль відбудеться у липні. Ми обдумували робити фестиваль на території Дрогобицької солеварні. Зараз ще буде вирішуватися це питання”, — розповів Ігор Чава.

До участі у фестивалі залучать і українських митців, і митців із-за кордону, каже організаторка «СільЗемлі. Гогольфест» у Дрогобичі Яна Коник.

“Гогольфест спеціалізується на сучасному мистецтві. І це мистецтво світового рівня. Продукт Гогольфесту — ДахаБраха та Dakh Daughters. Метою є зробити фестиваль, який би допоміг Дрогобичу стати культурним центром. На Гогольфесті буде низка програм: музика, театр, освітня програма, візуальна та дитяча програма”, — каже організаторка «СільЗемлі. Гогольфест» у Дрогобичі Яна Коник.

Зараз команда організаторів готує грантову заявку до Українського культурного фонду, аби реалізувати новий проєкт у Дрогобичі. Окрім того, місто співфінансуватиме фестиваль. Наразі скільки грошей потрібно для проведення фестивалю, невідомо.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

ГОГОЛЬFEST – міжнародний мультидисциплінарний циклічний фестиваль сучасного мистецтва. У 2019 році увійшов до п’ятірки найкращих фестивалів Європи за рейтингом EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) та отримав офіційний лейбл.

Що відомо

  • Упродовж 2007-2019 рр., ГОГОЛЬFEST відвідали 585 тис. глядачів, на 16 локаціях у 4 містах відбулося 4 тис. подій, у яких взяли участь 20 500 українських та 1200 закордонних митців з-понад 40 країн світу.
  • У 2020 році ГОГОЛЬFEST відбувся у трьох містах України: Фастові, Дніпрі та Херсоні.
  • У Херсоні у 2020 відбувся “ГогольFest Dream”.Фестиваль тривав три дні.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.