У Дніпрі презентували аудіокнигу про історичного діяча ХІХ століття Олександра Поля

У Дніпрі презентували історично-психологічну повість української письменниці Наталії Дев’ятко “Скарби Олександра Поля”.

Твір став основою масштабного соціального проекту і є продовженням загальноміської програми «Рік Олександра Поля у Дніпрі».

Розділи книги озвучили казкар Сашко Лірник, режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв, а також журналісти Христина Венгеляускайте (ICTV), Олена Городецька (11 канал), Олена Петроченкова (11 канал), Євген Коптєв (34 канал).

 

Про книгу

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У повісті розповідається про життя та діяльність земського гласного, мирового судді, археолога та промисловця Олександра Поля, який мешкав на Катеринославщині у ХІХ ст. У творі розкритий психологічний портрет, показані важливі етапи становлення особистості історичного діяча та його епоха.

Завдяки нашому славетному земляку Дніпропетровщина (й Україна в цілому) отримала великий економічний і промисловий розвиток. Поль зібрав одну з найбільших і найцікавіших приватних археологічних колекцій і відкрив музей, сприяв будівництву важливої залізничної гілки й унікальному для свого часу мосту через Дніпро, зробив можливими промисловий видобуток залізної руди і побудову сталеплавильних заводів, був активним земським діячем і суддею. З деякими сторінками його життя знайомить читачів ця книга.

Видання може бути використане під час проведення уроків історії, літератури, народознавства, інших гуманітарних дисциплін або під час проведення виховних годин та підготовки до позакласних заходів.

Аудиторія видання – учні середніх шкільних, професійних та вищих навчальних закладів від середнього шкільного віку і старші, а також дорослі.

 

Слухати або завантажити книгу можна за посиланням – https://youtu.be/stHoNXnBFaA

 

  • Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.
  • Передплатіть«Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/
  • “Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.