У Держкомтелерадіо збирають факти воєнних злочинів окупантів проти ЗМІ та видавництв

Представники Держкомтелерадіо включатимуть регіони до моніторингів стану справ в інформаційній та видавничій сферах під час війни та встановлює масштаби шкоди, заподіяної агресором. Про це йдеться в повідомленні Комітету.

«До обласних військових адміністрацій направлено листи з проханням надавати інформацію про факти злочинної діяльності російських агресорів проти місцевих засобів масової інформації, суб’єктів видавничої діяльності та їхніх працівників», –зазначається у розсилці Деркомтелерадіо. Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях України російські силовики продовжують викрадати журналістів і активістів. Також вони намагаються просувати свою пропаганду під брендами українських ЗМІ.

3 квітня У Новій Каховці Херсонської  окупанти викрали головного редактора Novakahovka.city, поета Олександра Гунька.

28 березня стало відомо про викрадення журналістки Ірини Дубченко, яку, за попердньою інформацією, російські силовики вивезли до Донецька.

12 березня у Каховці зник журналіст каховської газети «Новий день» Олег Батурін. У полоні він пебував вісім діб. Його допитували і тримали в підвалі. Потім без пояснень окупанти відпустили журналіста.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Загалом російські окупанти викрали в Україні близько 30 місцевих лідерів, активістів та журналістів.

Російські війська завдали інфраструктурі державного Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення збитків на понад 600 мільярдів гривень.

Фото пресслужба ДСНС