У далекій Кенії будуть дивитися фільм про українського Героя Василя Сліпака

Посольство України в Кенії запросило охочих подивитися під час віртуального фестивалю європейського кіно в Кенії фільм «Міф».

Як повідомляє bigkyiv.com.ua/ з посиланням на сторінку Посольства у мережі Facebook, це фільм про українського оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі від кулі снайпера.

Василь Сліпак є живою легендою сучасної всторії України. Він був відомим українським оперним співаком, солістом Паризької національної опери, волонтером. Став учасником Революції Гідності та бойових дій на Сході України, мав позивний «Міф». Загинув у бою від кулі снайпера. Нагороджений   орденом  «За мужність» І ст., є  Героєм України, кавалером ордена «Золота Зірка».

Фестиваль проводиться за підтримки делегації Євросоюзу в Кенії.

Взагалі  кінострічки з понад 20 європейських країн доступні онлайн до кінця травня 2021 року. Щоб дивитися фільми безкоштовно, потрібно створити свій профіль на FestivalScope.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

До слова, на станції метро “Театральна” відкрили виставку портретів. Портрети не прості, а – донорів крові, які всю зиму здавали кров в Інституті Амосова в рамках проекту “Кров чарівна”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.