У числі лауреатів канадської літературної премії імені Хемінгуея – представники України Сергій Лазо і Олег Нікоф

Стали відомі переможці премії The Hemingway Canadian Literary Award. Про це повідомляє  fraza.ua. Канадська літературна премія The Hemingway Canadian Literary Award журналу «Новий Світ» названа на честь видатного американського письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури Ернеста Хемінгуея, який починав свій творчий шлях в Канаді, працюючи кореспондентом газети «Toronto Star».

Премія за 2019 рік присуджено:

Олександр Дергунов (Канада) – Велика проза

Капович Катерина (США) – Проза, оповідання

Марина Гарбер (США) – Поезія

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Сергій Лазо (Україна) – Літературний переклад

Наталя Рубанова (Росія) – Публіцистика

Олег Нікоф (Україна) – Видавництво

Анна Шмалінская (Росія) – Юнацький дебют

Премія заснована видавництвом «Litsvet» і журналом «Новий Світ» (Торонто, Канада) в 2015 році для підтримки російськомовних авторів, в чиїх творах відображено прагнення до пошуку нових художніх форм, розширенню мовних і смислових меж.

Координатори премії: Олена Жукова – письменник, сценарист головний редактор журналу «Новий Світ» і Михайло Співак – публіцист, видавець, заступник головного редактора журналу «Новий Світ»

До складу журі входять письменники, журналісти, видавці та координатори премії. Члени журі читають і оцінюють всі твори з номінаційного списку, який протягом календарного року складається координаторами премії. Переможець кожної номінації визначається за сумою найвищих оцінок. Склад журі може змінюватися з року в рік. Урочиста церемонія нагородження відбувається в рамках весняного літературного фестивалю на Ніагарському водоспаді.

Лауреатами премії ставали відомі письменники, поети, перекладачі, публіцисти, видавці такі як  Валерій Бочков, Михайло Людський, Олена Крюкова, Віктор Єсіпов, Олександр Ратнер, Олександр Амчіславскій, Лілія Скляр, Андрій Гріцман, Юрій Крилов, Поліна Жеребцова та інші.