У Чернівцях заснували Літературну премію імені Василя Кожелянка

Літературна премія імені Василя Кожелянка запланована як щорічна. Вручення першої премії відбудеться у травні 2022 року, але роботу команда проєкту розпочала вже у червні 2021 року, і всі активності, пов’язані з першою Літературною премією імені Василя Кожелянка, триватимуть упродовж півтора року. Про це пише Погляд.

 Премія має на меті ініціювання та реалізацію активностей, які сприятимуть тому, щоб ім’я Василя Кожелянка стало одним із центральних культурних брендів Чернівців, символом «Книжкової столиці України – 2022» та загалом точкою тяжіння літературно-мистецького, книжкового життя міста в ювілейний рік письменника (2022 року Василеві Кожелянкові – 65).

2022 року премію буде вручено у двох основних номінаціях:

Номінація 1 «Срібний павук». Найкраща книга, яка осмислює Чернівці. Беруть участь книжки будь-якого роду, жанру, крім наукових, видані впродовж 2020–2021 року. Передбачає одного переможця. Подавати книжки на конкурс можуть автори, видавництва, бібліотеки, книгарні, клуби та інші гравці книжкового ринку. Нагорода переможця у першій номінації: брендований срібний перстень та грошова винагорода розміром 49 000 грн. Презентація книжки переможця у номінації «Срібний павук» – червень 2022 р.

Номінація 2 «Homo Ludens». Тексти малої прози, створені у жанрі альтернативної історії та/або ретропрози. Передбачає трьох переможців (І, ІІ, ІІІ місця) та видання збірки найкращих творів. Подавати твори можуть лише автори. Нагорода переможців у другій номінації: І місце – 30 000 грн.; ІІ місце – 20 000 грн.; ІІІ місце – 15 000 грн.; публікація творів переможців та інших творів учасників конкурсу окремою збіркою. Вихід збірки творів учасників конкурсу у номінації «Homo Ludens» – середина листопада 2022 р.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Прийом заяв, книжок (номінація «Срібний павук») і творів (номінація «Homo Ludens») на участь у конкурсі стартує 1 вересня і триватиме до 15:00 31 грудня.

Оголошення переможців та вручення премії відбудеться 9 травня 2022 року під час відкриття фестивалю імені Василя Кожелянка «Кожелянд».

Ініціативу буде зреалізовано у Чернівцях; заходи відбуватимуться на різних міських локаціях. Але у конкурсі на Літературну премію імені Василя Кожелянка можуть брати участь автори з усієї України та представники українськомовної спільноти із інших держав.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.