У Чернівцях з’явився пам’ятник письменнику Грегору фон Реццорі

Біля Наукової бібліотеки ЧНУ встановили пам’ятник письменнику, сценаристу та журналісту Грегору фон Реццорі. Про це повідомляє acc.cv.ua з посланням на Сергія Осачука, голову Чернівецької обласної державної адміністрації. 

«Джентельмен фон Реццорі відтепер надихатиме кожного відвідувача нашої університетської бібліотеки! Бажаю бути майстром власного життя, яким був цей Гріша. Професору Петрові Рихло і професору Володимиру Цісарику щира вдячність за такий жест пам’яті про великого Чернівчанина!», – йдеться у повідомленні.

Довідково: Грегор фон Реццорі народився 13 травня 1914 року в Чернівцях. Навчався у Віденському та Берлінському університетах. Реццорі називав себе чоловіком, який снить за втраченою батьківщиною. І справді — Буковина супроводжувала його протягом всього життя: в Румунії, Італії, Німеччині, на Родосі, США. Майбутній письменник шукав себе в журналістиці, архітектурі, кіно. Нарешті прийшов у літературу. Він автор 20 книг. Найвідомішим твором Грегора Реццорі став роман «Смерть мого брата Авеля». У кінці життя Грегор Реццорі емігрував до Італії, де й помер у власному будинку.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.