У Чернівцях вручили міжнародну літературно-мистецьку премію імені Ольги Кобилянської

У конгрес-холі чернівецького готелю «Буковина» відбулося вручення Міжнародної літературно – мистецької премії імені Ольги Кобилянської. Переможці цьогорічного дійства одержали спеціальний диплом лауреата та грошову премію. Про це повідомляє bukinfo.com.ua.

Літературно-мистецька премія імені Ольги Кобилянської заснована 2006 року редакцією газети «Буковинське віче» та Готельним комплексом «Буковина» (м. Чернівці).

Ця премія за 14 років свого існування стала однією з найпрестижніших у краї, об’єднала цілий пласт сучасних високопрофесійних митців слова, пензля, рукотворного ремесла, які утримують високий рівень національного мистецтва, українського духу та є визначальним чинником у вихованні плеяди молодих митців, створення сучасної буковинської школи на зразках традицій та новітніх тенденцій.

У цьому році лауреатами стали: Анатолій Фурлет, член Національної спілки художників України у номінації «Живопис», та Іван Ребошапка, професор Бухарестського університету у номінації «Пропаганда української культури у світі».

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.