У Чернівцях пройде міжнародний фестиваль «Буковинські зустрічі»

Чернівецька область 21 та 22 серпня прийматиме українську частину ХХХІІ Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі». Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

На свято народної пісні, музики й танцю завітають відомі колективи з Польщі «Stanowinie», «Juterzenka» та Румунії – «Flori de Bukovina», «Piatra Soimului». Своїми виступами також дивуватимуть художні колективи з різних куточків буковинського краю.

Фестиваль розпочнеться о 15:00 урочистостями біля входу до міської ратуші. З 15:30 до 17.30 колективи-учасники презентуватимуть своє мистецтво на локаціях біля:

  • Головного управління Пенсійного фонду України (вул. О. Кобилянської, 1);
  • Центру румунської культури ім. Євдоксія Гурмузакі (вул. О. Кобилянської, 9);
  • Чернівецького обласного краєзнавчого музею (вул. О. Кобилянської, 28);
  • Чернівецького обласного товариства польської культури ім. Адама Міцкевича (вул. О. Кобилянської, 36).

Святковий день завершиться видовищно-театралізованим дійством «Люблю тебе Буковино, люблю твої люде…», що триватиме з 19:00 до 22:00 у Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка Чернівців. Участь у дійстві візьмуть гості фестивалю та понад 30 колективів із Чернівецької області.

22 серпня гості з Польщі – колектив «Stanowinie» – із концертною програмою відвідають село Стара Красношора Красноїльської територіальної громади. Румунські колективи «Flori de Bukovina», «Piatra Soimului» та польська «Juterzenka» візьмуть участь у регіональному фестивалі «Заспівай, родино» в смт Лужани Мамаївської громади, а згодом презентують свою велику концертну програму в будинку культури Неполоковецької громади.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Організатори заходу – Чернівецька обласна державна адміністрація, управління культури Чернівецької облдержадміністрації, Чернівецька міська рада, управління культури Чернівецької міської ради, Буковинський центр культури і мистецтва.

Довідково

Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» був заснований у 1990 році в містах Ястров’є та Піла (Польща). Ідея його створення заполонила серця двох творчих людей – професора слов’янської філології Варшавського університету, чернівчанина за походженням Казімєжа Фелешка та етнографа з польського міста Піла Збігнєва Ковальського, який сьогодні є директором фестивалю. До проведення Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» Чернівецька область приєдналася у 1999 році.

Основна мета заходу – збереження та презентація народних традицій Буковини в середовищах переселенців з нашого краю у Польщі, Румунії та Угорщині. Згідно цієї мети, «Буковинські зустрічі» тривають від травня до жовтня у цих країнах та в Україні.

Фестиваль покликаний гуртувати народи у збереженні, відродженні та популяризації традицій багатогранної культурної спадщини нашого краю. І все це завдяки небайдужим талановитим людям, яких об’єднує буковинське коріння.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.