У Чернігові представили збірку фантастичних новел про рідне місто

У Чернігівській бібліотеці ім. М. Коцюбинського триває представлення нових книжок в рамках конкурсу «Книга року-2020». Через карантинні обмеження презентації проходять в режимі відеозапису. Про це повідомляє bilahata.net.

Цього разу свою нову книгу «Симаргл на підвіконні» представила співробітниця бібліотеки ім. М. Коцюбинського, чернігівська письменниця Олена Терещенко. Це збірка новел у жанрі міського фентезі. Дія всіх історій відбувається в нашому рідному Чернігові, але таким його ви ще не бачили.

Віконт де Бражелон ласує морозивом у чернігівському кафе… Елегантний водяник розгулює набережною Стрижня, рятуючи від самогубства легковажних панянок… В одному зі старовинних чернігівських будинків мешкає справжня відьма… Сучасна студентка потрапляє прямісінько на бал до самого повітового предводителя дворянства… Русалки блукають міськими вуличками та кружляють у світлі ліхтарів… Крилатий пес-Симаргл самотньо сидить на мокрому підвіконні… Це фантастичні оповіді про Чернігів – місто, в якому оживають легенди.

Одна з новел, які увійшли до книги («Мій коханий віконт»), стала основою для кіносценарія, який було відзначено дипломом на «Коронації слова-2020».

Книга видана бюджетним коштом в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничих сфер Чернігівщини на 2016 – 2020 рр. Тому тираж не призначений для продажу й буде розподілений по бібліотеках міста й області.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.