У Чернігові презентували збірку розповідей про учасників АТО

 

У Чернігові відбулася презентація збірки розповідей про учасників АТО, що була підготовлена журналістами регіону і вийшла під назвою “На палаючому Сході”.
Про це повідомляє Укрінформ.
“Книга “На палаючому Сході” – це результат колективної праці журналістів нашої області. Всі матеріали підготували наші колеги з редакцій районних, міських та обласних газет, радіо і телебачення”, – сказав на презентації голова Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів, з ініціативи якої й була створена збірка, Анатолій Тютюнник.
За його словами, книга включає понад 100 розповідей про жителів Чернігівщини, які брали або беруть участь у бойових діях на Сході України, а також про тих, хто загинув, захищаючи свою країну.Тютюнник подякував обласній владі за фінансову підтримку. Адже збірка вийшла коштом обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2010 роки. Обсяг книги – понад 280 сторінок, тираж – 500 примірників.
На презентації керівники області, учасники АТО та їх рідні, редактори газет, військовослужбовці, автори публікацій говорили про книжку, як про літопис історичного подвигу і звитяги захисників Вітчизни, данину пам’яті тим, хто, боронячи незалежність України, віддав своє життя, і що це видання – бальзам на душу матерів загиблих героїв. Також згадували натхненника і упорядника книги – журналіста Володимира Лисенка, який не дожив до презентації лише два тижні.
Наприкінці заходу запрошеним учасникам бойових дій на Донбасі були вручені відзнаки Президента України “За участь в антитерористичній операції” та Почесні грамоти обласної ради.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал