У Черкасах відбулась онлайн-презентація антології воєнної лірики “Весна озброєна”

12 серпня відбулася онлайн-презентація антології воєнної лірики “Весна озброєна”, організована Черкаською обласною бібліотекою для юнацтва імені В.Симоненка, зокрема Катериною Вербівською, яка, до того ж, модерувала дійство.

Про це у фейсбуці повідомила одна з авторок книжки, письменниця Ганна Клименко Синьоок. 

Голова НСПУ Михайло Сидоржевський розповів про свою роботу над книгою як укладача та про етапи з’яви антології, зазначивши, що до книжки увійшли твори 142 авторів з усіх регіонів України, а також з кількох зарубіжних країн.

Видавець Віталій Зарицький, директор видавництва «Ліра-К», акцентував важливість народження книг під час війни як один із векторів культурного фронту. “Хтось воює, хтось пише, а хтось видає…”

Черкаський воєнний наратив увиразнив і окреслив голова Черкаської обласної організації НСПУ Володимир Поліщук, наголосивши, що 8 авторів із нашого регіону текстово долучилися до антології.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Поети  Катерина Вербівська, Валерій Власюк, Олександр Діхтяренко, Василь Клічак, Лілія Кобзар, Валентина Коваленко, Ганна Клименко Синьоок  мали можливість представити свої твори, що увійшли до видання.

Завершив дійство директор Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва імені Василя Симоненка Федір Пилипенко.

Дякую всім причетним!

Окрема дяка Валентині Михайлівні Коваленко за “доставку” авторських примірників книги!