У Черкасах до річниці Тараса Шевченка після тривалої реконструкції урочисто відкрили драматичний театр

Дев’ятого березня, у 207-му річницю від дня народження Великого Кобзаря, відбулося урочисте відкриття Черкаського академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє golos.com.ua.

Майже шість років, після масштабної пожежі, тривала реконструкція закладу культури. Творчий колектив змушений був жити у “приймах”, ставлячи свої вистави у будинках культури та у філармонії. І ось настала хвилююча мить: актори театру знову на рідній сцені. Святковим концертом, уривками з найпопулярніших вистав, митці привітали черкащан та гостей краю з роковинами Тараса Шевченка та довгоочікуваним відкриттям театру.

В урочистостях взяли участь представники влади (на знімку заступник голови обласної ради Роман Сущенко та голова ОДА Олександр Скічко), творча та наукова інтелігенція Черкащини, ветеранські та волонтерські організації, духовенство.

Серед гостей був і міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов (на знімку), відомі актори з Києва Ольга Сумська та Віталій Борисюк (на знімку).

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.