У Чехії виставили на аукціон скульптуру путіна без трусів

У Чехії виставили на аукціон скульптуру з оголеним Путіним, який сидить на золотому унітазі. Отримані кошти планують передати Україні на купівлю військового дрона.

Про це організатори аукціону повідомили в соціальних мережах.

“Ця робота під назвою #NakedKillers брала участь у багатьох чеських протестах. Тепер вона виставлена на продаж. Виручені кошти підуть на купівлю ударного безпілотника для #української армії”, — написали організатори.

Аукціон триватиме до 20-го грудня. Стартова ціна встановлена на рівні 10 000 євро (трохи більше, ніж 400 тисяч гривень).

“Мета скульптури — показати зло нинішнього кремлівського режиму в повній наготі. У ньому йдеться про схильність до майже хворобливої розкоші, і таким чином викривається міщанство і порожнеча цінностей російського диктатора та його злочинного режиму”, — заявив автор концепції Отакар ван Гемунд з активістської групи “Капутін”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Скульптура, за його словами, показує, що Путін лише імітує свою владу.

“Це алюзія на новий одяг імператора, яка ілюструє, що ми не повинні боятися Путіна, що його сила живиться лише нашим страхом. Він більш вразливий, ніж здається”, — додав він.

На думку митця, аукціон манекена — це можливість для колекціонерів, які не люблять Путіна та хочуть підтримати Україну.

Український фотограф увійшов у шортлист премії Global Peace Photo Award 2022.

Скульптуру Путіна в делікатній ситуації створили ще до початку повномасштабного російського вторгнення. Дебют відбувся на акції у квітні 2021-го року, коли активісти з групи “Капутін” виставили його перед посольством РФ у Празі, паркан якого вони також прикрасили золотими туалетними щітками.

nta.ua