У Будинку письменників НСПУ відбулись читання поезій Тараса Шевченка

У Будинку письменників НСПУ відбулись відкриті читання поезій Тараса Шевченка та авторських творів поетів, які взяли участь у заході. Про це повідомляє nspu.com.ua.

«Тарас Шевченко — і символ, і месія, і пророк. В кожного з нас свій шлях до Шевченка», — зазначив зокрема під час виступу голова НСПУ Михайло Сидоржевський. Очільник НСПУ прочитав поезії Тараса Шевченка з числа улюблених: «Косар» та «Минають дні, минають ночі…» Читали поезії Тараса Шевченка, ділилися власними враженнями заступник голови НСПУ Тетяна Фольварочна, голова столичної письменницької організації НСПУ Марія Морозенко, заступник голови КО НСПУ Борис Пономаренко, голова Творчого об’єднання поетів КО НСПУ Станіслав Шевченко та інші гості свята.

«Як людина, яка народилась на Черкащині, з того часу, як був малою дитиною, я в пам’яті несу ім’я Тараса Григоровича Шевченка, оскільки у моєї бабусі, неграмотної жінки, на столі був Шевченко. У вихідні дні батько завжди садив мене біля себе, щоб читати Шевченка, Нечуя-Левицького… Через ці твори ми формувалися як українці, як діти свого народу. І ніколи не мали сумніву, до якого народу нам належати, кому служити, бо ми виросли на землі Шевченка», — сказав Борис Пономаренко.

Прес-центр НСПУ

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал