У Британії виходить переклад «Всесвіту за колючим дротом» Мирослава Мариновича

У Британії виходить переклад книжки «Всесвіт за колючим дротом. Спогади й роздуми дисидента» Мирослава Мариновича. Як інформує chytomo.com, про це стало відомо з сайту видавництва Boydell & Brewer Ltd, у якому усередині травня побачить світ видання.

Переклад здійснила Зоя Хаюк, а редакцію – Кетрін Янгер. Автор передмови – Тімоті Снайдер.

 Із самою передмовою можна ознайомитися вже в агломовній пресі.

Видавництво Boydell & Brewer Ltd була засноване в 1978 році видатними вченими-істориками Річардом Барбером та Дереком Брюером. Видання виходить у серії «Рочестерські дослідження у Східній та Центральній Європі».

Назва англійською – The Universe behind Barbed Wire. Memoirs of a Ukrainian Soviet Dissident

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Автор книги у брежнєвські часи відбув 10 років ув’язнення в концтаборі та на засланні — за участь у правозахисній Українській Гельсінській групі (УГГ). Це була перша легальна, а не підпільна, група Руху опору, яка, діючи тривалий час, відкривала всьому світові ситуацію з правами людини в підрадянській Україні.    Народжений у Галичині вже після Другої світової війни і вихований у радянській школі, автор показує у своїх спогадах роль галицької родини у формуванні позиції спротиву тоталітарному режимові. Живо, цікаво й відверто розповідає про життя в підрадянському Києві в епоху Гельсінського руху, про діяльність УГГ та її членів, про несправедливі арешти і радянське кривосуддя. Детально змальовує картини життя політичних в’язнів у концтаборі. Описує обставини свого заслання в Казахстані. Велику увагу приділяє духовному зростанню людини. Ділиться своїми роздумами про дисидентство і природу тоталітаризму. І врешті виносить присуд комуністичній системі.

Українською книжка вперше побачила світ 2016 року у Видавництві УКУ.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.