У Брюсселі випустили часопис, присвячений поточним російським загрозам Україні

Брюссельська неурядова громадська організація «Промоут Юкрейн» випустила спецвипуск власного часопису «Огляд Україна Брюссель», що повністю присвячений скупченню російських військ навколо України та пов’язаних з цим викликів та загроз як для самої України, так і для всієї Європи.

Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на керівницю ГО «Промоут Юкрейн» та головну редакторку часопису Марту Барандій.

«Ані ми, ані українська діаспора в Бельгії не можемо стояти осторонь того, що відбувається зараз навколо України. Зрозуміло, що Путін прагне за будь-яку ціну відновити щось на кшталт тоталітарної радянської імперії. Ми знаємо, що Україна буде боротися. Але головним завданням цього видання було показати погляди європейських політиків, спробувати донести до європейського загалу розуміння, що небезпека загрожує не лише Україні – вона загрожує кожному європейцю», – наголосила Барандій в коментарі для Укрінформу.

Позачерговий номер часопису «Промоут Юкрейн» вийшов українською, англійською, німецькою та французькою мовами. Він містить міркування як українських «лідерів думок» щодо поточної ситуації, так і точку зору провідних європейських політиків та експертів.

Зокрема, часопис містить ексклюзивні статті відомих українських журналістів Віталія Портникова, Романа Сущенка, ексміністра закордонних справ України Володимира Огризка, знаного білоруського опозиційного політика Аляксандра Мілінкевича, українських та західних експертів: Михайла Самуся, Михайла Гончара, Андреаса Умланда, Девіда Стуліка та інших. Всі вони розмірковують, наскільки великими є шанси того, що Кремль готує повномасштабну атаку на Україну.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Цій й же темі присвячено й два інтерв’ю: з ексголовою Служби зовнішньої розвідки України Миколою Маломужем та віцепрезидентом аналітичного центру Глобсек Роландом Фройденштайном.

Свою думку щодо небезпечної поведінки Москви висловили й декілька євродепутатів: голова Делегації Європарламенту у зв’язках з Україною Вітольд Ващиковський (Польща, фракція Європейських консерваторів та реформістів), віцеголова цієї ж Делегації Віола фон Крамон-Таубадель (Німеччина, фракція «зелених»), віцеголова Підкомітету Європарламенту з безпеки та оборони, колишній міністр оборони Литви Раса Юкнявічене (фракція Європейської народної партії), голова Делегації Європарламенту у зв’язках з Білоруссю Роберт Бєдронь (Польща, фракція соціал-демократів).

Барандій повідомила, що ознайомитися із поточним випуском часопису можливо онлайн, як і з іншими інформаційними матеріалами брюссельської неурядової організації «Промоут Юкрейн».

Зауважимо, що протягом кількох тижнів поспіль Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати непоширення НАТО на Схід та відмову країн Альянсу, включаючи США, від власної політики безпеки. На випадок відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Нагадаємо, у Брюсселі відбулася демонстрація представників української та білоруської діаспори, а також студентської молоді Бельгії, які вимагали припинити агресію Росії проти України.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.