У Бразилії почалася реконструкція статуї Христа-Спасителя

У Ріо-де-Жанейро почалися роботи з реставрації статуї Христа-Спасителя. Як пише sundries.com.ua, про це повідомляє бразильський телеканал Globo.

В останній раз статую реставрували шість років тому. На цей час біля монумента пошкоджений середній палець правої руки, голова і ліва сторона підстави. В основному статуя страждає від ударів блискавки – в середньому розряд вдаряє в неї п’ять разів на рік.

Фахівцям належить не тільки відреставрувати зовнішній вигляд Христа-Спасителя, а й перевірити внутрішній каркас статуї та встановити на неї обладнання, що захищає від ударів блискавки. Закінчити роботу планують до 90-річчя відкриття монумента, тобто до 12 жовтня 2021 року.

За словами інженерів, їх головне завдання, щоб монумент простояв ще 90 років без ремонту. У реставрації залучені десятки людей.

«Перебувати тут – це величезна честь. На моє місце був величезний конкурс, але мені пощастило. Багато б хотіли повисіти на статуї. Я кожен день милуюся цими прекрасними видами. Я щасливий, що працюю тут», – зізнався робочий Маркус Тони.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Статуя Христа-Спасителя на горі Корковаду оголошена національним надбанням Бразилії. У 2007 році вона увійшла до створеного під егідою ЮНЕСКО списку семи нових чудес світу. Роботи зі зведення скульптури почалися в 1926 році й тривали близько п’яти років. У жовтні пам’ятка відсвяткує 90-й день народження.

До початку пандемії статую відвідували більше 2-х мільйонів осіб в рік.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.