У боротьбі проти російського агресора загинув відомий історик з Кам’янця-Подільського

На загибель Вадима Стецюка відгукнувся Йоханан Петровський-Штерн: “Один з моїх найперших учнів під час мого Фулбрайтівського викладання в Україні у Центрі Міської Історії, Львів. Один з тих, хто після семи годин занять на літній школі, ще їхав на мій трьохгодинний семінар в Католицький Університет.

Порядна, сором’язлива, дотепна людина неабиякої фізичної сили. Говорив мало і тихо, але завжди влучно. Прекрасний фахівець, з яким я планував провести у Кам’янці-Подільському, де він був доцентом, конференцію з вірменських, єврейських, польських та українських громад ранньомодерного Кам’янця.

У найжахітливиших снах не бачив, що доведеться писати некрологи загиблим учням. Не для того, Вадиме, не для того ми збиралися влітку 2014 року вивчати єврейську історію Східної Європи у затишній залі на Богомольця 6. Вклоняюся твої пам’яті.”

Стецюк Вадим Борисович народився 1 червня 1982 р. у місті Кам’янці-Подільському. У 1988-1998 рр. навчався у Кам’янець-Подільській ЗОШ № 2 (закінчив екстерном), у 1998-2003 рр. — на історичному факультеті в Кам’янець-Подільському державному (педагогічному) університеті. Після закінчення університету вступив до аспірантури КПДУ, інформує Історична правда.

У 2003-2009 рр. працював вчителем історії спеціалізованої ЗОШ № 5 м. Кам’янця-Подільського. З вересня 2006 р. працює на кафедрі історії України Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У квітні 2009 року захистив кандидатську дисертацію на тему “Земства Правобережної України в період Української національно-демократичної революції 1917-1920 рр.”. Писав докторську дисертацію про роль імперської армії в суспільних трансформаціях у Правобережній Україні в 1874-1914 рр.

Автор більш ніж 120 наукових публікацій.

Прощання відбудеться у четвер, 1 грудня, 11 год, у Кам’янці-Подільському, вул. Тімірязєва, 150.

ngp-ua.info